Over ons

Voor een correcte afwikkeling van een verkeersongeval is een goed inzicht nodig omtrent de toedracht. Daarmee is uiteraard niets nieuws gezegd. Voor de meeste ongevallen geldt dat dit inzicht onder normale omstandigheden in ruime mate aanwezig is. In het geval dat die duidelijkheid niet beschikbaar komt en er problemen dreigen te ontstaan bij de afwikkeling is het wellicht raadzaam om daarbij de expertise van een verkeersongevallendeskundige in te schakelen.Bent u betrokken geraakt bij een ongeval of heeft u een aanrijding in behandeling waarvan u niet weet of een ongevallenanalist iets voor u kan betekenen? Bosscha Ongevallenanalyse BV bekijkt uw dossier en geeft een eerlijk en gratis advies over de mogelijkheden voor eventueel verder onderzoek.

Over Nico Bosscha

Nico Bosscha is vanaf 1980 actief in de reconstructie van (verkeers)ongevallen. Eerst als deskundige in dienst van (twee grote) verzekeringsmaatschappijen, vanaf 1998 als eigenaar/directeur van Bosscha Ongevallenanalyse bv. Hij is gespecialiseerd in het analyseren van ongevallen (advies/onderzoek) en heeft apparatuur om de tachograafschijf van een vrachtwagen/tram uit te lezen. Een steeds belangrijkere component in zijn werk is het beoordelen van schadebeelden in het kader van de vraag of de gestelde toedracht wel in overeenstemming is met de ontstane schade.

  • Verkeersongevallendeskundige in dienst van Centraal Beheer te Apeldoorn van augustus 1980 – april 1989IMG_4707 - kopie
  • Verkeersongevallendeskundige in dienst van Nationale Nederlanden te Den Haag van 1 mei 1989 – 1 juli 1998 (sinds 1-1-1996 in deeltijd)
  • Sinds 1 juli 1998 fulltime verkeersongevallendeskundige bij BOSSCHA ONGEVALLENANALYSE B.V.

Bosscha ongevallenanalyse B.V. is aangesloten bij de volgende instanties;

  • Registerexpert NIVRE (Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts) Branche Motorvoertuigen, Specialisme: Ongevallenanalyse en Automobieltechniek
  • Sinds 1993 lid van EVU (Europäischer Verein für Unfallforschung und Unfallanalyse) te Wiesbaden (D)
  • Kamer van Koophandel onder nummer 29044556 van het handelsregister met de BV Bosscha Ongevallenanalyse
  • Vergunning verleend door het ministerie van Justitie: POB 495
  • Beëdiging door KvK Rotterdam
  • Bosscha Ongevallenanalyse BV is een door stichting ECABO erkend leerbedrijf conform de Wet Educatie en Beroepsonderwijs.

Ing. N. L. Bosscha